Domácí pekárna Concept PC-5020
♣ Speciální funkce: pečení bezlepkového chleba a výroba marmelád, zavařenin a kompotů
- Dva hnětací háky
- Pro 1000 - 1500 g těsta :
Tlačítkem LOAF SIZE nastavíte přibližnou váhu hotového bochníku chleba: 1 kg, 1,25 kg, 1,5 kg.
- 1 velká nepřilnavá vyjímatelná forma: hranatá
- 11 předvolených programů :
1. BASIC - Základní program pro přípravu bílého, pšeničného a žitného chleba (hnětení, kynutí, pečení).
2. QUICK - Rychlá příprava bílého, pšeničného a žitného chleba (hnětení, kynutí, pečení). Kratší doba kynutí způsobí hutnější střídu chleba.
3. FRENCH - Příprava tzv. francouzského chleba s prodlouženou dobou kynutí (hnětení, kynutí, pečení). Výsledný bochník je nadýchaný s křupavou kůrkou.
4. RAPID - Rychlá příprava chleba s hutnou střídou (hnětení, kynutí, pečení).
5. WHOLE WHEAT - Příprava chleba z celozrnného těsta (hnětení, kynutí, pečení). Nedoporučujeme použití funkce zpožděného zapnutí.
6. SWEET - Příprava sladkého kynutého bochníku (hnětení, kynutí pečení). Používá se u těsta s větším obsahem tuku a cukru.
7. DOUGH - Příprava těsta pro další zpracování (hnětení, kynutí).
8. BAKE - Pečení. Lze použít k pečení hotového těsta nebo k prodloužení pečení hotového chleba.
9. JAM - Vaření džemů, zavařenin a kompotů.
10. SANDWICH - Příprava chleba vhodného na sendviče (hnětení, kynutí, pečení). Výsledný bochník je nadýchaný se slabou kůrkou.
11. GLUTEN FREE - Příprava tzv. bezlepkového chleba (hnětení, kynutí, pečení). Použijte rýžovou mouku.
Pozn. :
U programů BASIC, FRENCH, RAPID, WHOLE MEAT, SWEET, DOUGH, JAM a SANDWICH spotřebič nejdříve předehřívá pečicí nádobu, dokud nedosáhne 25 °C. Během této doby se netočí motor.
U programů BASIC, FRENCH, WHOLE MEAT, SWEET a SANDWICH se během fáze druhého hnětení ozve dlouhé pípnutí, které signalizuje, že mohou být do těsta přidány cereálie, ořechy, ovoce aj.
- Velký LCD displej
- Možnost zvolit stupeň propečení kůrky: světlá, střední, tmavá
- Odložený start až 10 hodin
- Funkce udržení teploty po dobu 60ti minut (KEEP WARM)
- Velké okénko
- Nádobka s odměrkou
- Formu lze mýt v myčce nádobí
- Rozměry: 430 x 270 x 300 mm (š x v x h)
- Délka přívodního kabelu: 90 cm
- Pekárna je opatřena : spínačem vypnout/zapnout spotřebič
- Hmotnost: 6,5 kg
- Barva: bílá
- Příkon: 1100 W
- Napětí: 230 V
UŽITEČNÉ RADY
Hotový chléb lze uchovávat v plastovém sáčku po dobu 3 dnů při pokojové teplotě nebo po dobu 10 dnů v chladničce. Program QUICK - Při prvním hnětení mohou zůstat v rozích pečicí nádoby nezamíchané zbytky mouky nebo směsi, které by později způsobily hrudky v těstě. Po dokončení prvního hnětení otevřete víko, opatrně přimíchejte usazené suroviny do těsta, víko zavřete a pokračujte v přípravě.
Program RAPID - Tento program umožňuje upéct 1 kg bochník chleba za 1 hodinu 52 minut nebo větší bochník za 1 hodinu 58 minut. Pro tento program použijte vodu o teplotě 35-50 °C. Při nižší teplotě vody těsto nevykyne, vyšší teplota vody zahubí bakterie v kvasnicích a to významně ovlivní výsledek pečení.
Program JAM - Pro dosažení dobrého výsledku vkládejte ovoce nakrájené na malé kousky.
ORIENTAČNÍ ČASY TRVÁNÍ JEDNOTLIVÝCH PROGRAMŮ
Program | Příprava (hod:min) |
1. BASIC | 3:20 - 3:30 |
2. QUICK | 1:58 |
3. FRENCH | 3:40 - 3:50 |
4. RAPID | 1:52 - 1:58 |
5. WHOLE WHEAT | 3:30 - 3:40 |
6. SWEET | 3:00 - 3:10 |
7. DOUGH | 1:50 |
8. BAKE | 1:00 |
9. JAM | 1:20 |
10. SANDWICH | 3:00 - 3:10 |
11. GLUTEN FREE | 2:50 |
RECEPTY | | | |
| 1000 g | 1250 g | 1500 g |
Francouzský chléb | (Program č. 3) | | |
Voda | 365 ml | 440 ml | 550 ml |
Sůl | 2 čaj. lž. | 2,5 čaj. lž. | 3 čaj. lž. |
Mouka | 620 g | 780 g | 930 g |
Droždí | 1,5 čaj. lž. | 1,5 čaj. lž. | 2 čaj. lž. |
| 1250 g |
Bezlepkový chléb | (Program č. 11) |
Olej | 4 pol. lž. |
Voda | 220 ml |
Med | 110 ml |
Ocet | 1 čaj. lž. |
Vejce | 2 |
Sůl | 2/3 čaj. lž. |
Cukr | 4 čaj. lž. |
Kukuřičná nebo rýžová mouka | 430 g |
Droždí | 1,5 čaj. lž. |